MANIFEST
PRETEKLI DOGODKI
Video prispevki
pOSLALI SO
E-OBVESTILA

  
  

 

 

Nadaljevanje javne tribune

KAKŠNO ŠOLO HOČEMO

03.06.2009

 

Kliknite na sliko za ogled:

Fotoutrinki
Predstavitvene prosojnice

 

Kliknite na sliko za ogled videa:

1.del

2.del

 

 

VABILO

 

Nadaljevanje javne tribune KAKŠNO ŠOLO HOČEMO?

PROSTOR ZA JAVNO RAZPRAVO O ŠOLSTVU JE ODPRT

 

Minister Lukšič: >Namen razprave je, da skupaj pridemo do boljše šole. Moja ideja je, da vsi, ki imajo željo karkoli povedati, predstaviti idejo, da to storijo in gredo v javnost. Javnost je najboljši razsodnik, katera ideja je dobra, katera pa slaba in katera bo šla v realizacijo .
Pedagoški proces je samostojen, avtonomen proces, v katerega vstopajo vse stroke, vsi interesi. . Spodbujam vse, da greste v javnost preverjat svoje ideje. .<

Vsi, ki na prvi javni tribuni, ki jo je sklicala Manca Košir dne 19. 5. 2009,  niste prišli do besede ali svojih predlogov zaradi pomankanja časa niste mogli obrazložiti, ste toplo vabljeni, da se udeležite njenega nadaljevanja. Časa bo več in vi zagotovo slišani.   Tisti, ki ste že prišli do besede, pridite ponovno, da vaše ideje zapišemo in  v skupnem soustvarjalnem procesu izoblikujemo predloge. Tudi vsi, ki ste za to dogajanje izvedeli šele sedaj in bi se želeli s svojimi idejami, prakso, izkušnjami in predlogi pridružiti skupnemu trudu za boljšo šolo --  pridete. Zdaj je čas, da strnemo sile za konstruktivno preobrazbo!

Nadaljevanje javne razprave bo potekalo kot  pogovorni proces, ki se imenuje World Cafe - Svetovna kavarna. To je inovativen, preprost in demokratičen način, kako voditi pogovor o pomembnih skupnih vprašanjih. Diskusija bo potekala v isti dvorani kot javna tribuna v sredo, 3. junija ob 18. uri na  Ministrstvu  za šolstvo in šport, Masarykova 16. Zaradi prostorske omejenosti vas prosimo, da se prijavite s spletno prijavnico na naslovu  http://www.cdk.si/kaksno_solo_hocemo/.

V primeru polne zasedenosti bomo poskrbeli za dodaten termin.

Prepričani, da je čas za skupnost in skupno, vaju z radostjo pričakujeva!

Dr. Manca Košir, sklicateljica in voditeljica javne tribune
Barbara Škarja (Zavod CDK), sklicateljica in voditeljica razprave World Cafe

Za spletno stran skrbi:

CDK, zavod za izobraževanje,
vzgojo, razvoj in kulturo

Ruska 13, Ljubljana  

e-pošta: pedagogi@cdk.si