Delavnice
Lokacije
Prijavnica
Kontakt

  
  Center za Duhovno Kulturo,
  zavod za izobraževanje,
  vzgojo, razvoj in kulturo

 

 

 

GOVORI Z MENOJ

Ravnovesje med telesom in razumom

 


Potrošniški vzorec življenja nam ponuja preobilje hrane, pretežno sedečega dela, voženj z avtom ... in ponuja nam pomanjkanje gibanja.
Ponuja nam preobilje informacij, zmedenost, zaskrbljenost ... in ponuja nam pomankanje zdrave človeške razsodnosti.
Ponuja nam preobilje čustvenih vznemirjenosti, neskončno ustvarjanje želja ... in ponuja nam pomanjkanje miru, prijaznosti.

Odtujili smo se od svojega telesa, ne slišimo kaj nam govorijo občutki in kaj zdrava človeška pamet. Razvili smo cel niz neustreznih navad in razvad zaradi katerih izgubljamo gibkost in vitalnost telesa in izgubljamo mladostno fleksibilnost svojega uma. V tako zaprtem sistemu ni prav veliko prostora za topel in iskren odnos do sebe. Ni prostora za odprtost in  čudenje lepoti, ki jo življenje ponuja dan za dnem.


Ljudje smo bitja, ki rastejo celo življenje. Naše hrepenenje se ne zaustavi pri dobrem počutju in zdravem, vitkem telesu. Hrepenimo po iskrivem umu, ki zna misliti izven "škatle", po nežnem dotiku, umirjenem in ljubečem pogovoru. Hrepenimo po samem sebi in svojih duhovnih globinah.

Da bi se jim približali in nekatere dosegli, vas vabimo, da se nam pridružite na prav posebni delavnici, kjer bomo na razigran in ustvarjalen način, v prelepem naravnem okolju, razvijali dialog med telesom in razumom.
Namen delavnice je povečati gibkost telesa in uma, občutiti lepoto in nežnost v sebi in se preprosto dobro počutiti v svoji koži.


Na skupnih pohodih, z Entelehijskim gibanjem, energijskimi razteznimi vajami Yoganande in skrbno izbrano zdravo prehrano bomo povečevali vitalnost, gibkost in vitkost svojega telesa. Našli bomo primerne poti za potešitev čustvenih potreb in v tem delu sebe ustvarili prostor miru, harmonije in odprtosti za lepoto. Z reprogramiranjem neustreznih navad pa odprli svoj um za globoko izkušanje nežnosti in prijaznosti do sebe.

 

Cilji delavnice:

  • Razumeti sporočila svojega telesa

  • Spoznati svoj naravni ritem telesa

  • Z reprogramiranjem neprimernih navad sprostiti svoj um

  • Nahraniti lastna hrepenenja in občutke z lepoto, nežnostjo in mirom

  • Izdelati svoj ideal vitalnosti

  • Uravnovesiti telesno težo in oblikovati prožno telo

  • Narediti načrt za dobro počutje v svojem telesu

  • Meditacija - stik z zdravim jedrom v sebi

 

 

Termin: (24. do 29. avgust 2010) Termin je že poln. Pišite na e-naslov suzana.rebolj@akademija-psihosinteza.org, če se je sprostilo kakšno mesto.  

Kraj: Pohorje, hotel Zarja

Cena delavnice: 160 EUR

Cena s popustom: pri plačilu do 10. maja 100 EUR, plačilo do 10. junija 130 EUR

V primeru odjave do 30 dni pred pričetkom delavnice vrnemo 90 % vplačila (razlika krije administrativne stroške), do 14 dni pred pričetkom 70 % ter do 5 dni pred pričetkom 50 %. Kasneje plačila ne vračamo.

Transakcijski račun: 02053-0035107882 (CDK, Ruska 13, Ljubljana), namen nakazila: poletna delavnica

Cena polnega penziona na osebo na dan: 38 EUR v dvoposteljni sobi, 45 EUR v enopostelji, 33 EUR v troposteljni, 28 EUR v štiriposteljni

Rok za prijave: prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje 7 dni pred začetkom delavnice

Prijave in informacije: E-PRIJAVNICA
Suzana Rebolj, suzana.rebolj@akademija-psihosinteza.org, 041/291 766
ali
CDK, Ruska 13, Ljubljana, 01/433 93 03 

 

Delavnico vodijo:

Suzana Rebolj
Že 12. leto strokovna sodelavka Centra za duhovno kulturo. Leta 2009 je na ministrstvu za kulturo dobila status svobodne ustvarjalke na področju kulture in sicer za področji moderatorstva in publicistike. Avtorica in izvajalka Entelehijskega gibanja, namenjenega samospoznavanju in samozdravljenju. Že 24. leto je njeno izobraževanje usmerjeno na področje osebne in duhovne zgradbe človeka, medsebojnih odnosov, komunikacije, čustvene inteligence... Svoje znanje je dopolnjevala s teorijo izbire dr. Williema Glaserja ter z integrativnim in terapevtskim gibanjem po metodi Gabrielle Roth in pod vodstvom Johna Kellya. Občasno se izpopolnjuje na tematskih seminarjih doma in v tujini.
Poročena in mama dveh odraslih sinov.

Rožana Grdina - svetovalka iz smeri psihosinteze
Soavtorica in večletna izvajalka Šole čustvene inteligence. Strokovni vodja Akademije za psihosintezo. Članica Italijanskega združenja za terapevtsko psihosintezo (S.I.P.T.) v Firencah, kjer se je 4 leta izobraževala pod mentorstvom mednarodno priznanega terapevta in pisca dr. Piera Ferruccija. Članica italijanske Nacionalne koordinacijske skupine profesionalnih svetovalcev (C.N.C.P.) Sodeluje s Slovensko krovno zvezo za psihoterapijo (SKZP). Redno se udeležuje pri izpopolnjevanju znanja na poletnem izobraževanju, ki ga organizira European Federation for Psychosinthesis Psychoterapy (EFPP). Prav tako se udeležuje letnih kongresov, ki jih organizira Inštitut za psihosintezo in S.I.P.T. v Italiji na katerih tudi aktivno sodeluje.

Leo Ivandič
od leta 2002 kot certificirani predavatelj in svetovalec deluje v Šoli čustvene inteligence, kjer sodeluje pri razvoju in izvajanju programov za izboljšanje komunikacije in odnosov, izražanje čustev in osebno rast.