Delavnice
Lokacije
Prijavnica
Kontakt

  
  Center za Duhovno Kulturo,
  zavod za izobraževanje,
  vzgojo, razvoj in kulturo

 

 

 

Lepota in DUŠA

Če bi se radi življenju zazrli globlje v oči

 

Ko načrtujemo poletni oddih, imamo v mislih nekaj, kar bo nahranilo našo dušo in telo. Vendar se te želje rade izjalovijo, ker si ne znamo vzeti časa zase in užiti lepote, ki sem nam ponuja. Vzemite si enkrat za spremembo uvodne takte dopusta zase; za globinsko sprostitev živčnega sistema, za uglasitev s svojim notranjim ritmom, za preklop iz poslovnega na naravni čas. Skupaj se bomo podali na avanturo iskanja Duha lepote, ki se skriva v zlati svetlobi jutra, v žuborenju potoka, v vonju trave, v prostranstvih zvezdnega neba, v pogledu sočloveka.

Ste pripravljeni prisluhniti Lepoti in odpreti svoja čutila in srce avanturi, v katero vas vabi? Lepota vas bo za vaš pogum nagradila s trenutki navdiha, ki bodo začeli kot nežne sapice polniti vaše srce. Polagoma boste lahko začutili, kako se v vas prebuja novo doživljanje sveta, tiha radost, ki vas vabi v bolj samozavestno, ustvarjalno, pozorno in polno življenje. Povabilo, ki se mu je težko upreti...

Iz vsebine:

  • Pozdravljena, Lepota - vstop v deželo lepote

  • Zazrimo se življenju globlje v oči - kako naj gledamo, da bomo resnično videli

  • Izviri lepote in poti do njih - kako prebuditi svoja čutila

  • Iskanje izgubljene lepote - kaj mi preprečuje stik z lepoto?

  • Lepota v meni, lepota v tebi - prepoznavanje notranje lepote v sočloveku

  • Dobro jutro telo, narava, duša


  Termin: 15. do 18. julij 2010

  Kraj: Log pod Mangrtom, hotel Šola

  Cena delavnice: 160 €,

  Cena s popustom: pri plačilu do 10. maja 100 €, plačilo do 10. junija 130 €

  V primeru odjave do 30 dni pred pričetkom delavnice vrnemo 90 % vplačila (razlika krije administrativne stroške), do 14 dni pred pričetkom 70 % ter do 5 dni pred pričetkom 50 %. Kasneje plačila ne vračamo.

  Transakcijski račun: 02053-0035107882 (CDK, Ruska 13, Ljubljana), namen nakazila: poletna delavnica

  Cena polnega penziona na osebo na dan: 44 EUR v dvo- in troposteljni sobi (tur. taksa je vračunana)
  (ni možnost enoposteljnih sob)

  Rok za prijave: prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje 7 dni pred začetkom delavnice

  Prijave in informacije: E-PRIJAVNICA
  Barbara Škarja, barbara.skarja@cdk.si, 041 746 938
  ali
  CDK, Ruska 13, Ljubljana, 01 433 93 03 

   

  Kako je vrtnica odprla svoje srce

  in podarila temu svetu vso svojo lepoto?

  Začutila je, kako celo njeno bit opogumlja luč,

  brez katere vsi ostanemo prveč prestrašeni.

  Hafis

   


  Delavnico vodijo:

  Barbara Škarja
  Diplomirani inženir krajinske arhitekture. Ima 16 let izkušenj pri vodenju meditacije, mentorstvu skupin ter podajanju znanj s področja osebne in duhovne rasti v okviru izobraževalnih programov na Duhovni univerzi, Šoli čustvene inteligence in Akademiji za psihosintezo. Raziskovalno se ukvarja z reinkarnacijo.
  Pisec številnih člankov in soavtorica ter prevajalka več knjig: Sodobni pogledi na reinkarnacijo (1999), Od čustvene inteligence do modrosti srca (2004), Šola intuicije - učbenik (2004), Ali živimo le enkrat? (2005), Kdo sem in kaj lahko postanem? (2006), Moč prijaznosti (2007).

  Barbara Škoberne
  Prof., publicistka in prevajalka poezije enega najbolj priljubljenih perzijskih pesnikov, Hafisa, v slovenščino. V 80. letih se je šolala na Maharišijevi evropski raziskovalni univerzi in postala ena prvih učiteljic meditacije pri nas. Od ustanovitve predava in uči na Duhovni univerzi. V prostem času jo kot raziskovalko zanimajo nenavadni inspirativni pojavi. O tem je napisala knjigo Prihaja čas čudežev in sodelovala pri nastanku filma Čudeži na prehodu v novo tisočletje.

  Vesna Periček Krapež
  Predavateljica, učiteljica ezoteričnih znanj in meditacije z 20-letnimi profesionalnimi izkušnjami na področju osebne rasti in duhovnega razvoja. Od leta 1989 dejavna snovalka programa in učiteljica Duhovne univerze. Raziskovalka nenavadnih navdihujočih pojavov doma in po svetu. Publicistka in avtorica številnih člankov, avtorica in soavtorica knjig: 1993 Ezoterika mikrokozmosa, učbenik za Duhovno univerzo, 1999 Sodobni pogledi na reinkarnacijo, scenaristka filma Čudeži na prehodu v novo tisočletje.