E-novice Šole čustvene inteligence

24. november 2009


POMETIMO PRED SVOJIM PRAGOM …

Vsakdo izmed nas si želi iskrenih, toplih in spoštljivih medsebojnih odnosov. Ko jih želimo ustvariti, pa se s soljudmi velikokrat zapletemo v nerazumevanje, konflikte in nizke udarce". Pri razmišljanju o tem, kako odnose izboljšati, se marsikdaj ujamemo v misli, kako bi se morali drugi obnašati do nas, kaj oni delajo narobe in kaj bi morali spremeniti. Takšno mišljenje in delovanje največkrat ne obrodi želenih sadov. Poizkusite zato smer razmišljanja o odnosih usmeriti k sebi – pri tem so vam lahko v pomoč naslednja vprašanja:
  1. Kaj jaz vnašam v odnos (kakšno vedenje, besede, čustva …)?
  2. Kako to vpliva na odnos in kako na drugo osebo?
  3. Kaj lahko jaz naredim, da izboljšam najin odnos? Kaj lahko spremenim že danes?
Tovrstno razmišljanje vas bo spodbudilo, da boste začeli "pometati pred svojim pragom" in to se bo gotovo poznalo tudi na kvaliteti vaših odnosov!

Postavitev družine

Spoznajte poseben način razreševanja družinskih čustvenih vozlov! Pridobili boste globlji uvid v svoje odnose, sprostili čustvena bremena in na novo odkrili povezanost in ljubezen v vaši družini! Pridružite se vsem zadovoljnim udeležencem, ki so si to že upali narediti!

Ljubljana, 12. in 13.12.
Strunjan, 19. in 20.12.
Maribor, 23. in 24.1.2010


Več …

NAPOVEDUJEMO

Izšla je nova, jesenska številka Soutripanja

Iz vsebine:

KO ZAŠKRIPA ...

MISEL

Začel se boš dotikati neba, Jonatan Galeb, tisti trenutek, ko boš dosegel popolno hitrost. In to ne pomeni leteti dva tisoč kilometrov na uro, ali milijon, ali leteti s hitrostjo svetlobe. Vsako število je namreč meja, popolnost pa nima mej. Popolna hitrost, moj sin, je to, da si tam.

R. Bach, Jonatan Livingston Galeb

Šola čustvene inteligence
Zavod CDK
Ruska 13, Ljubljana
telefon: (01) 433 93 03, 041 628 748
e-naslov: sci@cdk.si
www.cdk.si/sci

P.S.: Če menite, da bi to sporočilo še koga razveselilo ali popeljalo na pot pozitivnih sprememb, ga prosimo pošljite naprej.

Če ne želite prejemati E-novic Šole čustvene inteligence, vas prosimo,
da nam vrnete to pošto in pod Zadevo / Subject vpišite: NE obveščajte me.

Če se vam stran ne prikaže v celoti, si jo lahko ogledate na naslovu: http://www.cdk.si/sci/enovice/2009/enovice_241109.html