E-novice Šole čustvene inteligence

1. februar 2010

Prtljaga

Vsak izmed nas ima na začetku življenja samo en majhen kovček. Leta minevajo in naše prtljage je vedno več. Mnogo je stvari, ki jih prevzamemo na naši poti, ker mislimo, da so pomembne. In nekega trenutka dojamemo, da je neznosno nositi toliko stvari.

Takrat lahko izbiramo. Lahko se usedemo na rob poti in čakamo, da pride kdo mimo in nam pomaga nositi prtljago. Vendar bodo vsi, ki bodo šli mimo, nosili že svojo prtljago. Lahko pa zmanjšamo težo tako, da izločimo tisto, kar ne potrebujemo. Kaj pa lahko vržemo proč?

Najprej odprimo kovček in povlecimo vse ven, da sploh vidimo, kaj imamo notri: prijateljstvo, ljubezen, zaupanje, poštenost, nežnost, veselje, ustvarjalnost, upanje … Zanimivo, vendar te stvari niso prav nič težke! Potem mora obstajati nekaj drugega, kar je težko ...
Oh, to je jeza. Ta pa je težka! Nadaljujemo in vlecimo ven: nerazumevanje, strah, pesimizem, obupanost, … Poiščimo še skrbi in jih pustimo ob strani. Bomo potem razmišljali kaj z njimi.

Sedaj je kovček pripravljen, da vanj damo vse tisto, kar želimo, da nas spremlja na poti.
Mi smo izbrali: odločnost, prijaznost, pogum, dobroto, spoštovanje, zaupanje, sprejemanje, plemenitost, enkratnost, odgovornost, potrpežljivost, navdušenost in ljubezen.

S čim boste pa vi napolnili svoj kovček?
Pa srečno pot …

PREDSTAVITVENA PREDAVANJA IN VPIS V PROGRAME

LJUBLJANA, MARIBOR, VELENJE, SEŽANA

Vabljeni, da na naših brezplačnih predavanjih napolnite svoje kovčke:

Kako ljubiti in biti ljubljen
, Postavitev družine, Kako do dobre samopodobe, Nevidna ječa prepričanj - zmoremo več, kot verjamemo, Življenje, kot ga želim, Kako razumeti in premagati strah, Kako izražati jezo in kako se odzivati nanjo, Kako postavljati dobre meje, Zaljubljenost, ljubezen in ljubosumje, Kako postati čustveno pismen - resnice in zmote o čustvih

Začetek že v torek, 2. februarja!

Seznam predavanj


Na vseh predavanjih bomo predstavili module Šole čustvene inteligence in možen bo vpis.

Posebna ugodnost!
V kolikor pripeljete v modul še eno osebo (prijatelja, znanca, sorodnika ...),
ki še ni obiskoval modulov Šole čustvene inteligence, imata oba pri vpisu 40 eur popusta.



Vpis tudi preko interneta.

PARTNERSKO SVETOVANJE

Če sta v stiski in ne vesta več, kako naprej ... Toplo vabljena na partnersko svetovanje! Pridobila bosta nov vpogled v dinamiko vajinega odnosa ter konkretne napotke in znanja, kako ponovno vzpostaviti povezanost, živost, ljubezen in varnost v odnosu.

Več ...

MISEL

Biti moramo pripravljeni, da se odpovemo življenju, ki smo ga načrtovali, da bi zaživeli življenje, ki čaka na nas.

Joseph Campbell

Šola čustvene inteligence
Zavod CDK
Ruska 13, Ljubljana
telefon: (01) 433 93 03, 041 628 748
e-naslov: sci@cdk.si
www.cdk.si/sci

P.S.: Če menite, da bi to sporočilo še koga razveselilo ali popeljalo na pot pozitivnih sprememb, ga prosimo pošljite naprej.

Če ne želite prejemati E-novic Šole čustvene inteligence, vas prosimo,
da nam vrnete to pošto in pod Zadevo / Subject vpišite: NE obveščajte me.

Če se vam stran ne prikaže v celoti, si jo lahko ogledate na naslovu: http://www.cdk.si/sci/enovice/2010/enovice_01022010.html