ARHIV O REVIJI NAROČILNICA PIŠITE NAM

 

 

VSEBINA

V ČAST ASTROLOGIJI

Sem astrologinja in sem mati. Otroka me spoštujeta in se zgledujeta po meni, zato je njuna volja spoznati vedo, ki je meni ljuba in zaradi katere ljudje iščejo pot do mene. Predvsem starejši otrok že zavestno teži k temu, da ga vpeljem v svet astrologije. Zelo entuziastičen otrok je, z veliko željo po tem, da se bi ga opazilo. Nedolgo nazaj sem se čutila primorano - ker je v šoli veliko govoril o astrologiji - opomniti ga, da ta velika veda s tisočletno tradicijo, ki je bila tisočletja dostopna le najmodrejšim glavam sveta, v okolju, kjer živi, nima pravega spoštovanja in vrednosti.

Ker je vsesplošno nepoznavanje in zaničevanje astrologije, ki traja že vsaj od 17. stoletja dalje, globoko vsajeno v povprečnega človeka, se čutim dolžna širiti vedenje o tej vedi.

Izvor in zgodovina zahodne astrologije

Zahodna astrologija izvira iz Mezopotamije, izpopolnili so jo kaldejski svečeniki. Astrologija ima močne korenine tudi v Egiptu, vendar pa ta astrologija ni imela primerljivega vpliva z Mezopotamijo in Grčijo, ki sta zibelka zahodne astrologije. Kaldejski svečeniki so dotedanja vedenja združili v teorijo celote okrog 2500 let pred našim štetjem. Beros, babilonski astrolog, je prenesel znanje v Grčijo okrog 300 let pred našim štetjem. Rojstvo zahodne astrologije je v pravzaprav trenutek, ko se je le-ta združila z grško mitologijo, za kar je zaslužen Beros in njegova šola.

Mihaela Malečkar Kogovšek

Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.