ARHIV O REVIJI NAROČILNICA PIŠITE NAM

 

 

VSEBINA

Uvodnik - poletje 2007 (št. 48)

NOTRANJI PROSTOR

Srce nikoli ne obledi in nikoli ni prizadeto; je sedež duše. Razum je tisti, ki vas zapelje na napačno pot. Mir, blaženost, sreča in milina so kvalitete srca. Ko se uskladite z občutkom srca, začnete ponovno doživljati svojo naravno nedolžnost, nedolžnost, ki ste jo imeli kot otroci. Vendar si srca ni treba predstavljati, saj je to le dejanje razuma, ki z baklo išče izvor luči.

Vsakdo potrebuje svoj "notranji prostor", kjer smer ne obstaja, kjer ti nihče ne pravi, kam naj greš in kaj naj delaš. Nihče te ne more voditi. Rodili ste se, da bi se zavedali sebe, da bi spoznali Mojstra v sebi. Vaš notranji prostor je posvečen. To je kraj, kjer se vse stvari, vsi problemi razrešijo. To je kraj, kamor greste, ko drugim poveste, da ste utrujeni, prestrašeni in naveličani, ko želite, da vas pustijo same, da bi našli svoj lastni prostor.

Ta prostor vam je dan zato, da bi razrešili zmedo okrog sebe. Nikoli ga ne smete predati nikomur, razen svojemu resničnemu jazu. Meditacija je v resnici potovanje nazaj v ta prostor, da bi našli mir in srečo.

Maitrejevo učenje
iz knjige Prihaja čas čudežev