ARHIV O REVIJI NAROČILNICA PIŠITE NAM

 

 

VSEBINA

PREHRAMBENI KOTIČEK

Poletje je čas sonca. Topli sončni žarki nas grejejo in razvajajo, prinašajo svetlobo v naše misli in nas vedno znova polnijo z voljo do življenja. Zlati sončni barvi pripisujejo zdravilne lastnosti, kot so krepitev celotnega imunskega sistema in srca, ter celo prebujanje samozdravilnih sposobnosti.

Sedaj je čas oddiha, počitka. V nasprotju z zimo, ki predstavlja počitek spečega življenja, je poletje čas aktivnega življenja, ki se je razcvetelo v vsej svoji pestrosti in sedaj preprosto počiva, se predaja žareči negi sončnih žarkov in milini neba, da odseva v njem. Je kot čas poldneva: sonce je v zenitu in narava si oddihuje v aktivnem počitku, hkrati pa akumulira v sebi toploto in svetilnost sonca, ki jo bo grelo še v pozno jesen.

Zato so sadovi poletja polni življenjske moči, saj so zrasli pod milim nebom, pod vročim soncem. So kar na dosegu roke: na sprehodu skozi gozd smo deležni malin, gozdnih jagod, divjih češenj, borovnic - žlahtnih drobnih sadežev, ki izstopajo po svoji vsebnosti zdravilnih učinkovin. Vrtovi so polni zelenjave, sadovnjaki ponujajo breskve, marelice, smokve, hruške in še veliko drugega. Zdi se, kot da ni potrebno nič drugega kot iztegniti roko in obrok je že pripravljen.

Mateja Meško Kaiser

 

Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.