Če želite, da vas obveščamo o predavanjih, delavnicah, novostih na spletnih straneh, vas vabimo, da se prijavite na E-novice Šole čustvene inteligence


Šola čustvene inteligence
Zavod CDK
Ruska 13, Ljubljana
(01) 433 93 03
041 628 748
sci@cdk.si

Pot: Prva stran | Druge dejavnosti | Delavnice | Pet jezikov ljubezni


Vikend delavnica

PET JEZIKOV LJUBEZNI

 

(Slušatelji modula 5 korakov do boljših odnosov imajo delavnico vključeno v redni program.)

 

 • Imate radi svoje bližnje, pa jim tega ne znate pokazati na način, da bi tudi oni vedeli, da so za vas pomembni in bi se počutili ljubljene?
 • Vam partner pravi, da vam s svojim vedenjem izkazuje ljubezen, vi pa tega ne čutite in ste čustveno prazni?
 • Bi radi partnerja ali otroke kdaj pohvalili, a se vsak tak poizkus konča z očitki?
 • Se bojite pokazati svojo ljubezen, ker ne veste, kako bo sprejeta?

Če se tudi sami srečujete s takšnimi in podobnimi izzivi, je delavnica Pet jezikov prava za vas!

Na njej boste:
- spoznali različne oblike izražanja ljubezni in naklonjenosti
- odkrili svoj primarni jezik ljubezni
- "trenirali" izražanje ljubezni v različnih jezikih ljubezni
- izkusili radost medsebojnega druženja, bližine in skupnega učenja.

Kako so delavnico doživeli dosedanji udeleženci?

 

IZ VSEBINE:

 • pet jezikov ljubezni - pet različnih načinov izražanja naklonjenosti
 • kateri je moj jezik ljubezni
 • besede pohvale in spodbude
 • zdravilna moč dotika
 • posvečen čas
 • moj skriti prijatelj

termini

----

CENA

 • CENA DELAVNICE: 140 €
  popust za vse sedanje in nekdanje slušatelje ŠČI: 120 €
  popust za pare: 120 €/osebo

Slušatelji modula 5 korakov do boljših odnosov imajo delavnico vključeno v ceno programa.

Delavnico plačate z gotovino, na delavnici.

100 % garancija: Če z delavnico ne boste zadovoljni, vam brez vprašanj povrnemo celoten plačan znesek!

 

Informacije:

e-naslov: sci@cdk.si

 

 

Oglejte si video Pet jezikov ljubezni

(za ogled kliknite na sliko)

KAKO SO DELAVNICO 5 JEZIKOV LJUBEZNI DOŽIVELI UDELEŽENCI?


izkusnje.pdf

 

Delavnica mi je bila všeč, ker smo imeli zadosti časa in smo bili v lepem, mirnem in energetsko napolnjenem okolju, odmaknjeni od vsakdanjega življenja, in smo tako napolnili sebe z ljubeznijo.

Erika

Bilo je zabavno, igrivo, doživeto in poučno. Izražanje ljubezni je znanost, ki se je doslej sistematično nisem učila. Spoznala sem svoj jezik ljubezni in se naučila razbrati jezik svojih dragih. Posamezne elemente delavnice izvajamo doma. Zavestno si posvečamo čas, delamo usluge, obdarujemo, objemamo in se trudimo vsak dan poiskati dobro drug pri drugem. Ugotavljam, da je ljubezen usmerjen način življenja, ki terja precej truda in dobrih želja za osebno rast. Delavnica zame pomeni življenjsko šolo, katere učinkov ne bom pozabila. Udeležbo bi priporočala vsem, ki se odločajo za skupno življenje s partnerjem ali vsem, ki želijo izboljšati medsebojne odnose (služba, družina ...). Res prijetno, vzpodbudno in optimistično.

Manja

Moram priznati, da pred delavnico nisem gojil kakršnih koli pričakovanj. Verjetno je bilo tako najbolje, saj je bil efekt delavnice fantastičen - pričakoval nič, dobil ogromno! Voditelja Boštjan in Nina sta nas nevsiljivo uspela povezati, združiti v homogeno celoto. Seveda smo za to delno zaslužni tudi sami, saj smo se jima prepustili voditi. Zdi se, da je v naši skupini začela delovati prava kemija, saj smo se vsi uspeli nekako sprostiti in tudi pokazati svoja prava čustva. Menim, da je vsakdo dobil priložnost za spoznavanje sebe in drugih, zanimive so bile številne nove zgodbe in poznanstva, predvsem pa je neverjetno, kolikšna želja po ljubezni je bila prisotna v vsakem od nas ...

Sam z izražanjem čustev nimam težav, kljub vsemu pa sem bil ob koncu delavnice presenečen nad silovitostjo čustev, ki so me prevevala. Tako močnega čustvenega naboja nisem pričakoval, verjetno tudi moji sošolci in sošolke ne. Prijetno sonce je verjetno vplivalo, da je globina čustvenega naboja delavnice trajala in trajala ... Posledično smo za nekaj časa podaljšali bivanje v čudovitem okolju strunjanskega hotela Salinera ter se poskušali nekoliko umiriti, pripraviti na vsakdanjik. Sam sem si na poti domov na CD predvajalniku v avtu vrtel čudovite in globoke ljubezenske pesmi ter še celo pot podoživljal izkušnjo delavnice.

Ob prihodu domov sta me pričakali kar dve čudoviti ženski - moja žena in 7 mesečna hčerka Ariana. Kljub čudovitemu snidenju pa sem imel sam pri sebi občutek, da tisti trenutek nista bili v stanju od mene prejeti tolikšne količine ljubezni kot sem jo imel sam na razpolago, da jo delim z njima. Kljub zvrhanemu rezervoarju torej nisem uspel v celoti deliti močnih čustev
in jih prenesti na najbližji osebi. Doma se imamo zelo radi, kljub temu pa je delavnica prinesla tako silovita in močna čustva, da sem potreboval 3 dni, da sem se nekako umiril in ponotranjil novo izkušnjo.

Delavnico ocenjujem kot izredno pozitivno izkušnjo in jo priporočam vsakemu, saj se zdi, da lahko vsak na njej samo pridobi in občuti sebe. Zase sem prepričan, da se bom udeležil še kakšne tovrstne delavnice, saj so zelo poučne, prav tako kot sama Šola čustvene inteligence.

Roman

Vtisov je toliko, da ne vem, kje naj začnem! Mogoče to, da sem se po eni strani vikenda zelo veselila, po drugi pa sem se ga bala. Veselila, ker že dolgo nisva bila z možem nikjer sama, bala, ker me je bilo strah, kako bosta stara starša zmogla varstvo dveh pubertetnikov in še triletnika. Še posebej neprijetna pa mi je bila misel, da bo tam toliko ljudi iz druge skupine, ki jih ne poznam, in velik strah, da bi morala pred vsemi temi ljudmi govoriti, ko pa mi je bilo neprijetno govoriti že samo pred našo skupino. V glavnem: več strahov kot veselja. A tudi strah se je poplačal!

V petek zvečer sem na vprašanje Boštjana, če čutimo energijo, pomislila: groza, le kaj naj čutim, kako naj čutim energijo, ničesar ne čutim. Strah se je še povečal ob predstavljenem načrtu za naslednji dan, saj naj bi vsakdo predstavil nekaj, kar najbolje zna, tako da bi ga drugi lahko pohvalili. Mislim, da je bila to vaja za prvi jezik ljubezni - besede potrditve. Kakšna mora! Kaj naj predstavim sama? Z možem sva se hecala, da najbolje, da prosim za sesalec in kaj temeljito počistim ter za pekač in vse potrebno, da kaj spečem - to dvoje mi je blizu, ostalo pa: le kaj takega znam, da bi lahko predstavila drugim? Ko bi vedela, da bo največje število ljudi, pred katerimi bom morala govoriti, štiri, bi veliko manj trpela. Mogoče je to priporočilo za vas predavatelje, ki se trudite z vsemi nami, da nas ali pa naslednje slušatelje ne puščate v taki negotovosti. Čeprav verjamem, da je vse, kar počnete (po tolikih izkušnjah) z nekim namenom! A meni osebno negotovost ne pomeni varnosti.

Naslednji dan so me že pri zajtrku močno izdala čustva. Ob pogovoru z drugo udeleženko, ki sem ji močno hvaležna za ta pogovor, sem jokala in jokala. Zelo sem ji hvaležna tudi za iskren objem in prigovarjanje, da ni nič narobe, če jokam. Bolj sem se želela umiriti, bolj je vse vrelo na dan. Z možem sva bila že v dvigalu s še tremi udeleženci iz naše skupine in ob vsakdanjem pogovoru so mi privrele solze. Zelo cenim svojega moža, ki mi je stal ob strani in mi ni ničesar očital, le sprejel je moje čustveno stanje in mi pokimal, ko sem rekla, da ne zmorem in da grem nazaj v sobo. 

Tokrat sem čutila vso energijo, po kateri je Boštjan spraševal v petek zvečer. Samo pomislila sem na vse ljudi, ki so v predavalnici, vsak s svojo pozitivno željo po novih spoznanjih, po spremembah v svojem življenju - že so me prevzemala močna čustva. V sobi so solze vrele, v
prsih je tiščalo in bolelo. Začela sem brati knjigo. Kasneje, ko je med odmorom prišel mož, sem spoznala, da sem s knjigo le preusmerila pozornost in da ni nič bolje. Žal še nisem zmogla v predavalnico. Nekaj časa sem se še slepila in brala, potem pa sem se odločila, da grem ven. Hodila sem po parku, okolica hotela je res lepa in klopce ali obala ob morju omogočajo umirjeno premišljevanje. V notranjosti je bilo vse razboleno in nisem mogla urediti misli, zakaj to, kaj je tisto, kar me najbolj muči. Krivo sem se počutila, ker sva z možem plačala ta predavanja, sedaj pa se jih ne udeležujem; krivo, ker sem čutila, da sama s svojimi čustvi bremenim ostale; kriva, da se ljudje v moji bližini ne počutijo dobro.

Pri kosilu sem zdržala in dolgo prosto popoldne na zraku ter sprehod z možem, ki mi je nudil vso podporo, sta mi pomagala, da sem se zvečer lahko vrnila med ljudi. V prsih je sicer še zelo bolelo, nerodno mi je bilo priti med ljudi, a to je bil spet samo moj strah. Z gotovostjo lahko trdim, da so vsi ti ljudje, ki so bili tam, na čelu z voditeljema Nino in Boštjanom, resnično enkratni in sem vsakemu posebej in vsem skupaj neizmerno hvaležna, ker je vsak prispeval svoj delež v moj rezervoar ljubezni. Nihče me ni obsojal, nihče začudeno gledal, neredki so celo to moje stanje znali pohvaliti in so mi z besedami potrditve dali vedeti, da me občudujejo. Neverjetni občutki! Da nekdo v tem sesutem stanju vidi, da je to dobro in da vodi k izboljšanju! In to je res! Še več! Vse to so se moji "sošolci" in moj mož naučili na teh predavanjih! Da ne naredim komu krivice - prepričana sem, da imamo to ljudje v sebi, a ta predavanja z vajami, igrami ali kakorkoli že imenujemo pogovore, ki so bili usmerjeni in naravnani na 5 jezikov ljubezni: besede potrditve, posvečen čas, sprejemanje daril, usluge in dotik, nam pomagajo, da to spustimo v življenje, udejanjimo, ubesedimo in dovolimo srcu, duši in besedam, da delujejo pozitivno, da spoznamo koliko več se pri naključnih sogovornikih ali življenjskih sopotnikih (partner, otroci, starši, prijatelji, znanci) doseže z LJUBEZNIJO (pisano z veliko, ker je v tej besedi veliko več kot običajno pomislimo, to je resnično bogata beseda s polno pozitivne energije) in koliko večje zadovoljstvo in posledično polne rezervoarje ljubezni dosežemo sami.

Težko je bilo iz umirjenega vikenda stopiti spet v normalen tempo življenja. A je lepše sedaj! Imam nove izkušnje in spoznanja, ki mi pomagajo, da znam drugače poslušati kot prej, sem bolj pozorna na to, da se trudim, da ljudi razumem in jim resnično posvetim svoj čas. In tudi pozitivne odzive nazaj že prejemam. Najbolj sem to izkusila pri starejšemu sinu, ki je po tem mojem sprejemanju postal človek, kakršnega sem si lahko le želela: razumen, razumevajoč, odgovoren, deluje bolj samozavestno, pripravljen se je pogovarjati in zna razložiti svoje besede ali dejanja, ki sem jih sama obsojala!

Mogoče še prijetna izkušnja s poti domov. Oba z možem sva bila v Strunjanu na teh predavanjih in kljub temu sva si imela ogromno povedati. Vso pot sva se pogovarjala in malo pred Ljubljano sem se sama tega zavedla in vprašala moža, če je opazil, da nimava prižganega radia. Še na poti v Strunjan sva ga imela ves čas prižganega in sva ga utiševala, kadar sva se pogovarjala, pa naju je spet kaj zamikalo in sva ga dala spet bolj na glas ... Na tej poti domov, po tako prijetnih dneh in ogromni notranji pridobitvi ga nisva potrebovala. Umirjeno sva uživala v pogovoru!

Iskrena hvala vsem, ki smo bili skupaj za vse vaše pozornosti! Iskreno vprašanje: "Kako si?" ali iskren objem ali pisemce ali kamenček ali cvetlica - vse kar sem prejela ob igri Skriti prijatelj in vse razumevanje, ki sem ga začutila na predavanjih in v odmorih, vse to mi je pomagalo napolniti moj rezervoar ljubezni. Iskrena pohvala in iskrena zahvala velja našima voditeljema, Nini in Boštjanu, za tako zbrano, dobro, profesionalno in istočasno čuteče vodenje delavnic!

Prisrčen pozdrav z najlepšimi željami vsem, ki boste prebirali moje izkušnje!

Alenka

 

     

Prva stran

NOVO!