Če želite, da vas obveščamo o predavanjih, delavnicah, novostih na spletnih straneh, vas vabimo, da se prijavite na E-novice Šole čustvene inteligence


Šola čustvene inteligence
Zavod CDK
Ruska 13, Ljubljana
(01) 433 93 03
041 628 748
sci@cdk.si

 

Pot: Prva stran | O šoli

Komu je namenjena Šola čustvene inteligence?

Celoten program šole je zasnovan tako, da odpira pot raziskovanja in osebne rasti popolnemu začetniku kot tudi vsem tistim, ki jim želja po globljem razumevanju sebe in drugih ni nova.

Program je namenjen obvladovanju stresa, razvijanju čustvenih in socialnih spretnosti, povečanju samozavesti, izboljšanju komunikacije, medsebojnih odnosov in samopodobe. Udeležence usposablja za bolj sproščeno, ustvarjalno in odgovorno življenje.

Končni cilj programa je človek, ki zna biti optimističen in odločen, vendar tudi sočuten, pravičen in sodelujoč. To je čustveno samostojen posameznik, ki ve kaj hoče in zna to doseči na sprejemljiv način.

Poslanstvo

Šola čustvene inteligence ponuja odgovore na številna vprašanja, ki jih v šolah in svojih primarnih družinah povečini nismo dobili, a so ključnega pomena za uspešno in zadovoljno življenje.

  • Kako sprostiti čustveno napetost in najti notranji mir?
  • Kako ravnati s svojimi čustvi in kako se odzivati na čustva drugih?
  • Kako vzpostavljati izpolnjujoče medsebojne odnose z ljudmi, s katerimi živimo in delamo?
  • Kako modro krmariti v toku življenjskih dogodkov?
  • Kako razvijati kreativno inteligenco, voljo in odločnost?
  • Kako se soočati z življenjskimi izzivi in spremeniti neustrezne vzorce odzivanja?
  • Kako izboljšati svojo samopodobo in prebuditi občutek lastne vrednosti?

     

Bistvo čustvenega opismenjevanja je prebujanje srčne kulture, ki ji lahko rečemo tudi prava ljubezen, in razvijanje čustvene stabilnosti. Prav čustvena stabilnost in samostojnost omogočata jasen vpogled v človekovo duševnost ter sta osnova za pravilno izražanje sebe, svojih misli in čustev. Z razvijanjem omenjenih lastnosti lahko mnogo bolj umirjeno, izpolnjeno in srečno 'plavamo' v nenehno spreminjajočem se toku življenja.

Učitelji Šole čustvene inteligence

 

     

Prva stran

NOVO!