Če želite, da vas obveščamo o predavanjih, delavnicah, novostih na spletnih straneh, vas vabimo, da se prijavite na E-novice Šole čustvene inteligence


Šola čustvene inteligence
Zavod CDK
Ruska 13, Ljubljana
(01) 433 93 03
041 628 748
sci@cdk.si

 

Pot: Prva stran | O šoli | Izkušnje udeležencev

Izkušnje udeležencev

Naj bodo izkušnje udeležencev, ki so program Šole čustvene inteligence že zaključili, v spodbudo vsem tistim, ki želite narediti korak naprej k bolj srečnemu in zadovoljnemu življenju!Program Šole čustvene inteligence mi je omogočil, da sem podrobneje spoznal samega sebe. Se dojel in sprejel v svoji neponovljivi enkratnosti. To je pot sprejemanja tudi drugega in vodi do srečnejšega sobivanja z drugimi. Prav to potrebujemo v današnji družbi - učenje življenjskih veščin.

Slavko

Že davno sem spoznala, da se kljub visokemu IQ-ju in številnim sposobnostim težko prebijam skozi življenje. Šola čustvene inteligence mi je potrdila tisto, kar sem že dolgo slutila: da je v življenju najpomembnejša ljubezen do sebe in zaupanje vase. Če sem prej v življenju poznala le dva ekstrema in vlogo žrtve, pa danes z veseljem okušam zlato sredino in se vedno bolj počutim kot zmagovalka. Prenehala sem spreminjati druge, sedaj spreminjam le sebe in svoj odnos do sveta, razvijam vrline in počasi odpravljam svoje pomanjkljivosti. Spoznala sem, da se moramo včasih prepustiti višji sili in zaupati življenju, kajti prinese nam natanko tisto, kar v danem trenutku potrebujemo.

Aurora

Vključitev v Šolo čustvene inteligence je bila ena izmed najboljših odločitev v mojem življenju. Dala mi je odgovore na mnoga vprašanja, drugačen način razmišljanja in ravnanja, kar je pripomoglo k pozitivnim spremembam v mojem življenju. Naučila sem se postaviti zase in reči "ne", ko je to potrebno. Po drugi strani pa znam sedaj bolje sprejeti naravnanosti in vedenje drugih ljudi, ne da bi pri tem občutila ogorčenost, jezo ali užaljenost. Najbolj dragocena pa so bila spoznanja o sebi, o globljih motivih mojega ravnanja ter preseganje okvirov lastnih predstav in prepričanj.

Jerica

Šola čustvene inteligence mi je dala veliko znanja za nadaljnje življenje. Znanja, ki ga lahko uporabim v dobre namene zase in za moje okolje. Največje darilo programa pa je bilo zavedanje. Sposobnost, da se osredotočim, kaj delam, kaj se z mano dogaja, kako to vpliva na druge. Bolj kot se zavedam, več vidim, boljše lahko živim. Pozornost v vsakem trenutku. V sožitju s seboj in drugimi.

Primož

Ko sem prišla v Šolo čustvene inteligence, sem bila v zelo slabem psihofizičnem stanju. Za seboj sem "vlačila" svojo težko otroško obdobje in nekje obtičala. Nisem več vedela, kako naprej. Tu sem se naučila, kako najti mir v sebi. Skoraj v celoti sem se znebila strahov pred mnogimi stvarmi, občutka krivde in pridobila samozavest, da zmorem. Hudi spomini počasi izgubljajo moč nad mano, postopoma pa tudi izginjajo bolečine v mnogih delih telesa, ki so bile vsakodnevno prisotne že nekaj let. Postajam bolj živahna, radovedna, optimistična in vedno bolj nasmejana. V meni se je prebudilo novo življenje.

Marija

Znanje in veščine, ki sem jih pridobil v Šoli čustvene inteligence, so uporabne v vsakodnevnem življenju. Najbolj koristno je to, da sem umiril svojo duševnost (svoje izbruhe jeze, maščevanja in podobno) ter da se vse bolj zavedam sebe. Povečali sta se mi tudi motivacija in volja do človeka vrednega življenja (družina, druženje, boljša skrb za svoje telo in zdravje). Celo kajenje sem opustil brez kakršnega koli napora, kar sem poskušal že pred Šolo čustvene inteligence, pa mi ni uspelo.

Valter

V Šoli čustvene inteligence sem se naučila samoobvladovanja, strpnosti, obzirnosti, sočustvovanja - skratka ljubezni, ki prihaja iz notranjega srca. Vedno sem se veselila dneva, ko sem odhajala v šolo, ker sem se tu, med ljudmi s podobnimi nazori, nagnjenji in problemi, zelo dobro počutila. Prepričana sem, da sem se v tem času zelo spremenila in to na bolje.

Marica

 

Preberite še več mnenj ... (.pdf)

 

     

Prva stran

NOVO!