ARHIV O REVIJI NAROČILNICA PIŠITE NAM

 

 

VSEBINA

KULINARIČNI VEČER V KOPRU

V petek, 26. marca, smo se dobili v Kopru, v prostorih Centra za duhovno kulturo na večeru kulinarike. Ob besedi kulinarika se misli začnejo vrteti okrog hrane in njene priprave, predvsem pa njene degustacije. Poskrbeli smo za to in natisnili nekaj receptov, ki so bili na voljo vsem, ki so večer preživeli v naši družbi. Nekatere jedi pa se je dalo tudi degustirati, in če smo iskreni, smo se pošteno najedli in posladkali. Enega izmed receptov - Jedilnik za 'žur' objavljamo tudi v tej številki Soutripanja.

Ob tem, kar sem do sedaj napisala, ste si morda ustvarili vtis, da smo se pomikali od ene jedi k drugi in uživali v njihovih okusih. Presenečenje! Vadili smo tudi vzdržnost. Kako? Najprej smo se ob obloženih mizah in prijetnih dišavah temeljito sprostili. In to ne s hrano, ampak s pozornostjo. Podali smo se v stik s seboj in se tako razbremenili tedenske utrujenosti. No, rekli boste po sprostitvi prija nekaj pojesti. Res je! Mi pa smo nadaljevali s svojo vzdržnostjo. Posvetili smo se klepetu in delitvi izkušenj o navadah in načinih prehranjevanja. Skupaj smo ugotavljali, kako naša naravnava in počutje vplivata na pripravo hrane, kako okolje, v katerem smo, vzpodbuja ali zavira naš tek, kako lahko zdrava hrana pomaga vzpostaviti stik s potrebami našega telesa, da so potrebe prehranjevanja različne in je zato dragocena strpnost in razumevanje te drugačnosti.

Rožana Grdina

Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.