Če želite, da vas obveščamo o predavanjih, delavnicah, novostih na spletnih straneh, vas vabimo, da se prijavite na E-novice Šole čustvene inteligence


Šola čustvene inteligence
Zavod CDK
Ruska 13, Ljubljana
(01) 433 93 03
041 628 748
sci@cdk.si

 

Pot: Prva stran | Druge dejavnosti | Delavnice | Notranji otrok in notranji starš

 

9. ponovitev

NOTRANJI OTROK IN NOTRANJI STARŠ

Strunjan, 27. do 29.11.2009

(Slušatelji modula S čustvi je treba znati imajo delavnico vključeno v redni program.)Ste v odnosih pogosto nesproščeni in ne veste,
kako bi odpravili napetosti in negotovost?

Se sprašujete, kje so korenine vaših neprijetnih čustvenih odzivov,
ko ste neuslišani, zavrnjeni, kritizirani, nerazumljeni ...?

Ste opazili, kako se krepijo občutki neustreznosti in prevelika samokritičnost,
ko razmišljate o uresničitvi svojih idej in želja?

Se vam dogaja, da ne uspete izraziti svojih potencialov, čeprav se trudite?

Razlogi za tovrstne nevšečnosti se skrivajo v dveh polarnostih znotraj naše duševnosti. Imenujemo ju NOTRANJI OTROK in NOTRANJI STARŠ.

Zapisi nastali v otroštvu in mladosti so zelo globoki, in čeprav se mnogih ne zavedamo, imajo zelo velik vpliv na naše sedanje življenje in odnose. Pogosto jih doživljamo kot nepremagljivo oviro na poti osebnega razvoja in preraščanja neustreznih vedenjskih vzorcev.

Preberite več v članku Vsi imamo notranjega otroka

 

Zato vam toplo priporočamo delavnico:

NOTRANJI OTROK IN NOTRANJI STARŠ,

ki si jo boste zagotovo zapomnili, saj boste na njej naredili pomembne korake k večji osebni zrelosti in samostojnosti.

Izkušnje dosedanjih udeležencev

 

Iz vsebine:

 • Spoznavanje značilnosti notranjega otroka in notranjega starša, kako sta se oblikovala in kakšen vpliv imata na naše življenje danes.
 • Vstopanje v svet obeh polarnosti in raziskovanju njunih prednosti in pomanjkljivosti.
 • Kdaj uporabljamo otroške in kdaj starševske vzorce vedenja, kako ti vzorci vplivajo na našo samopodobo in odnose z drugimi ljudmi.
 • Kako podpreti notranjega otroka in okrepiti negujočega starša v sebi ter zaživeti bolj ustvarjalno.

Na delavnici bomo šli v proces raziskovanja, učenja in preobrazbe s pomočjo različnih vaj: interaktivnih, imaginativnih, gibalnih, igre vlog ipd. V veliko pomoč pri tem nam bodo vodeni pogovori v večjih in manjših podskupinah. Naučili se boste globlje razumeti svoje psihološke mehanizme, jih po potrebi preobrazili ter utrdili stik s seboj.

 

termini

27. do 29.11.2009, Strunjan, hotel Laguna

 

CENA

 • CENA DELAVNICE: 140 €
  popust za vse sedanje in nekdanje slušatelje ŠČI: 120 €
  popust za pare: 120 €/osebo

(Slušatelji modula S čustvi je treba znati imajo delavnico vključeno v ceno programa.)

Delavnico plačate z gotovino, na delavnici.

100 % garancija: Če z delavnico ne boste zadovoljni, vam brez vprašanj povrnemo celoten plačan znesek!

 • CENA NAMESTITVE
  Hotel Laguna, Strunjan

  Polni penzion na dan v dvoposteljni sobi: 48,50 EUR

  Cena velja na osebo na dan.

  Doplačila:
  -     turistična taksa in zavarovanje: 1,01 EUR na osebo na dan,
  -     enoposteljna soba: 18 EUR na dan,

Cene vključujejo skupinski popust. Rezervacija hotela je možna skupaj s prijavo na delavnico, stroške namestitve poravnate sami na recepciji hotela.

Informacije in prijave:

Leo Ivandič

e-naslov: leo.ivandic@cdk.si

GSM: 031 233 180

Izkušnje dosedanjih udeležencev

 

Zavedam se, da sem prejela čudovito darilo, ki bo ostalo za vedno. Toliko razumevanja, toliko ljubezni, spoštovanja, sočustvovanja. Vesela in ponosna sem nase, da mi je uspelo utišati "kritika" in priti na delavnico. Hvala vsem, ker ste bili tam, hvala za vso spodbudo, ki sem je bila deležna. In hvala vam učiteljem. Pripravili ste nam dva lepa dneva, polna novih spoznanj, novih vtisov, novih idej, kako naprej. Fantastični ste bili. In danes se počutim bogatejšo za vse prejeto. "Pot iz vsakega nereda obstaja", mi je nekoč napisal učitelj, in ta delček poti sem prehodila v odlični družbi.

Iza

Že dolgo se nisem počutila tako varno in obenem odprtega srca. Delavnica mi je pokazala, da sem globoko v sebi vredna ljubezni, da se mi ni treba bati same sebe, saj sem spoznala, da sem drugačna kot mi to kažejo moje predstave. Dobila sem nov vpogled v ljudi, v svoj notranji svet in izginil je (skoraj povsem) strah pred izražanjem čustev. Zaradi občutka varnosti sem si na delavnici upala ljudem, ki sem jih šele spoznala, govoriti o stvareh, ki jih ne razlagam niti najboljši prijateljici.

Manca

Delavnica notranji otrok-notranji starš je bila izjemna izkušnja. Dotaknila sem se delov sebe, za katere sem bila prepričana, da ne obstajajo več. Očitno so le čakali na primeren čas in prostor, ki se je zgodil TU. Pozitiven pretok energije je pripomogel k oblikovanju varnega prostora, k občutku brezpogojne sprejetosti in sočutju. Prepustila sem se vsemu ... in kljub bolečini spoznala pot, ki pelje v višje dobro. V višje dobro zame in vseh, ki jih imam rada. Hvaležna za izkušnjo, ki je v meni pustila globoke in nepozabne sledi . "

Polona

Delavnica "Notranji otrok in notranji starš" nama bo ostala v posebnem spominu prav zaradi tako neposredenega in igrivo duhovitega način podajanja snovi, kakršnega do sedaj še nisva doživela. S podobami iz vsakdanjega življenja, ko se marsikje "ujameš" - ej, to pa govori o meni - ima taka delavnica prav posebno težo. Ne pusti te hladnega, nabasanega s teorijo in imaginarnimi primeri, ampak te nemalokrat spusti na realna tla. In še nekaj pomembnega. Na obrobju vsega je prišlo tudi zavedanje, kako zelo nam je humor potreben, da ostanemo živi...


Sonja in Andraž 

 

 

 

     

Prva stran

NOVO!