ARHIV O REVIJI NAROČILNICA PIŠITE NAM

 

 

VSEBINA

Dober tek!

POMLADNI MENU

CVETAČNA JUHA Z RIŽEM

40 gr masla, 50 gr drobno mletega polnovrednega riža, 1 l vode, 300 gr cvetače, 2 žlici smetane, 1 žlica jušne osnove
Začimbe: muškatni orešček, curry, paprika, zeliščna sol
Na stopljenem maslu popražimo mlet riž, dodamo vodo. Dodamo drobno zrezano cvetačo, kuhamo 10 minut, da je kuhana "na zob". Nato dodamo smetano, jušno osnovo in začinimo. Namesto tekoče smetane lahko uporabimo stepeno smetano, ki jo posujemo s papriko.

JEČMEN S POROM

250 gr ječmena, 5 dl vode, 500 gr pora, 50 gr ribanega sira (Sbrinz), 1 dl smetane
Začimbe: sol, zeliščna sol, veliko paprike, koper
Riž kuhamo v vodi 30 minut. Drobno zrezan por posujemo na riž. Ne da bi premešali, nadaljujemo s kuhanjem toliko časa, da se skuhata. Začinimo z začimbami. Nazadnje dodamo sir in smetano.

Elvira Devetak Zavodnik

 

Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.