Dober tek!
POMLADNI MENU
CVETAČNA JUHA Z RIŽEM
40 gr masla, 50 gr drobno mletega polnovrednega riža, 1 l vode, 300 gr cvetače, 2 žlici smetane, 1 žlica jušne osnove
Začimbe: muškatni orešček, curry, paprika, zeliščna sol
Na stopljenem maslu popražimo mlet riž, dodamo vodo. Dodamo drobno zrezano cvetačo, kuhamo 10 minut, da je kuhana "na zob". Nato dodamo smetano, jušno osnovo in začinimo. Namesto tekoče smetane lahko uporabimo stepeno smetano, ki jo posujemo s papriko.
JEČMEN S POROM
250 gr ječmena, 5 dl vode, 500 gr pora, 50 gr ribanega sira (Sbrinz), 1 dl smetane
Začimbe: sol, zeliščna sol, veliko paprike, koper
Riž kuhamo v vodi 30 minut. Drobno zrezan por posujemo na riž. Ne da bi premešali, nadaljujemo s kuhanjem toliko časa, da se skuhata. Začinimo z začimbami. Nazadnje dodamo sir in smetano.
Elvira Devetak Zavodnik
Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.
[Na vrh strani]
|