ARHIV O REVIJI NAROČILNICA PIŠITE NAM

 

 

VSEBINA

Za boljši svet

DOBRE NOVICE

Novice, ki jih vsakodnevno beremo v časopisih ali poslušamo po televiziji, so večinoma slabe, senzacionalistične in če je le mogoče, povzročajo paniko ali zgražanje, predvsem pa črnogledost in obup. Za protiutež, kolikor nam to omogoča naša revija, želimo v vsaki številki posredovati kakšno dobro novico, nekaj, kar govori o tem, da so na svetu tudi lepe in dobre stvari. In da jih je veliko več, kot se zdi. Vabimo tudi vas, da nam posredujete vse, kar se zgodi dobrega, lepega, poštenega, pogumnega, vedrega, optimističnega, skupinskega. Za skupno dobro.

NEHAJMO GOVORITI, ZAČNIMO SADITI

"Vsak rad govori o klimatski krizi, vendar samo govorjenje ne bo ustavilo ledenikov pred taljenjem ali deževnih pragozdov pred izginjanjem. Vsakič, ko odrasli samo govorijo in nič ne naredijo, je na nas, otrocih, da vzamemo stvari v svoje - dobesedno."
Felix Finkbeiner

"Na mladih svet stoji" je znani rek, ki pa v večini primerov kaže bolj na šibkost in nestabilnost temeljev sveta kot pa na trdno podlago za prihodnost. Seveda so tudi izjeme. To so mladi iz vsega sveta z razvitim socialnim čutom, ki že relativno zgodaj najdejo določeno področje, na katerem so aktivni, in tam z vztrajnostjo prispevajo svoj delež k izboljšanju stanja v svetu. Eden izmed takšnih je Felix Finkbeiner iz majhnega mesteca Starnberg v Nemčiji.

 


Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.