ARHIV O REVIJI NAROČILNICA PIŠITE NAM

 

 

VSEBINA

Povabilo

DUHOVNO MENTORSTVO

Predavanja, meditacije, delitev mnenj in izkušenj v skupini ... Izpolnjujoč občutek mi je grel srce vsakokrat, ko so duhovne vsebine širile um in srce ter duhovnim popotnikom odpirale pot preobražanja. Vse bolj pa je na površje prihajala njihova naravna potreba, da jim osvetlim njihovo avrično stanje, njihove aktualne duhovne izzive in podam konkretne usmeritve za nadaljnji razvoj. 

Dogodke in izzive v življenju namreč doživljamo različno in izrazito subjektivno. Kako jih nekdo doživlja, je odvisno od njegovih miselnih predstav, preteklih izkušenj, čustvenega stanja (tudi podzavesti) in stopnje vitalnosti. Pogosto se izmenjujejo obdobja, ko je nekaj časa človek sami sebi nerazviden, "zavozlan", potem pa sledi obdobje, ko se zdi, da ve, kod in kam. V obeh obdobjih in v vseh vmesnih odtenkih je dragocen uvid nekoga, ki energijsko dogajanje vidi z višje perspektive (a ne vzvišeno) in je nepristranski (a ne nesočuten). Notranje oko lahko vidi avrično dinamiko - dogajanje v miselnem, čustvenem in bioenergijskem polju.

Vsaka plast avre ima "svojo" zgodbo, svojo subtilno strukturo, ki je ali pa ni v ravnovesju z ostalimi. Lahko ima svoje občutljive točke; energijske vrtince, kamor energija ponika; energijske zgoščine, ki človeka obtežijo; lahko se vrtinči in ustvarja zaveso, ki zastira nekaj finejšega in še in še. Seveda so močnejše in bolj stalne tiste avrične strrukture, ki imajo daljšo karmično zgodovino in v sedanji čas prinašajo možnost za učenje. Pri določenih karmičnih vozliščih je lahko zdravilno že zgolj notranje prepoznanje, da se v njem odvija proces karmičnega uravnotežanja; to človeka razbremeni preteklosti in bolj polno usmeri v sedanjost. Včasih pa je zelo dragocena podpora duhovnega mentorja, ki pomaga, da se karmični krč sprosti in se začne zdravilni proces harmonizacije. Duhovni mentor je namreč izkušen duhovni svetovalec, ki s prepoznanji lastne prehojene poti in z intuitivnim uvidom podpira notranjo rast.

Darja Cvek Mihajlović


Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.