Dober tek!
RECEPTI ZA TOPLE POLETNE DNI
SKUTA Z DIŠAVNICAMI
200 g skute, 2 jušni žlici olja, 1 jušna žlica limoninega soka, veliko svežih sesekljanih zelišč: bazilika, rožmarin, timijan, peteršilj.
S stepalnikom vse sestavine dobro zmešaj. Postrezi s krekerji.
Različica: Lahko uporabiš pol ovčjega sira in pol parmezana.
PEPERONATA
2 jušni žlici olja, 1 debela čebula, 2 papriki, 750 g paradižnika, 1 žlice zelenjavnega jušnega koncentrata, poper, zeliščna sol.
Na olju praženi čebuli dodaj zrezano zelenjavo in kuhaj približno 15 minut. Začini s poprom in zeliščno soljo.
ZELIŠČNE OMLETE
200 g ječmenove moke, 4 dl vode, 1 žlička soli, 50 g ribanega sira, sončnično olje, bazilika, peteršilj, origano, majaron, rožmarin, žajbelj (svež ali posušen).
Ječmenovi moki dodaj vodo, zmešaj in pusti počivati 1 – 3 ure. Dodaj sol in sir ter začini z dišavnicami. Na sončničnem olju speci omlete. Lahko so kot priloga k zelenjavi, raznim zelenjavnim narastkom, peperonati …
Elvira Devetak Zavodnik
Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.
[Na vrh strani] |