ARHIV O REVIJI NAROČILNICA PIŠITE NAM

 

 

VSEBINA

Iz življenja v življenje

NAJPOMEMBNEJŠE O REINKARNACIJI

Reinkarnacija ali ponovno utelešanje - kako poteka, kaj se dogaja? Ljudje smo kot delfini, ki skočijo iz vode in se potem potopijo v vodo, spet skočijo iz vode in se ponovno potopijo, skok za skokom. Tako je z inkarnacijo.

Z rojstvom skočimo v fizično življenje in se ob smrti potopimo v univerzalno življenje. Z vsakim rojstvom skočimo v fizično življenje in ob smrti si oddahnemo v morju univerzalnega življenja. Tako skok za skokom plujemo svoji končni usodi naproti - proti razsvetljenju. Takrat izkustveno in dokončno spoznamo, da je fizično življenje samo kratek odlomek univerzalnega življenja in da med njima ni razlike - eno se preliva v drugo, kot voda, ki jo pretakamo iz morja v steklenico in nazaj. Voda v oceanu in voda v steklenici je ista voda. Življenje, omejeno v telesu, in življenje, osvobojeno v univerzalni ocean, je isto življenje.

Kdo ali kaj se uteleša, reinkarnira?
To ni jaz, fizično telo, niti psihološka samopodoba, marveč se reinkarnira jedro zavesti v človeku (atman, čisti duh). Jedro zavesti je kot plamen, psihološka samopodoba je kot soj okoli plamena, fizično telo pa je kot ohišje svetilke.

Primož Škoberne

 

 

Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.