ARHIV O REVIJI NAROČILNICA PIŠITE NAM

 

 

VSEBINA

Konferenca o spremenjenih stanjih zavesti 2010

CILJI IZKUSTVENEGA RAZISKOVANJA V ZUNAJTELESNEM STANJU

Konec aprila je bila v Ljubljani 3. mednarodna konferenca o spremenjenih stanjih zavesti. Na njej je znova sodelovala Darja Cvek Mihajlović z Duhovne univerze. Darja je raziskovalka zunajtelesnih izkušenj, zunajčutnih zaznav in intuicije. Pred vami je povzetek njenega predavanja, v katerem je osvetlila cilje raziskovanja v zunajtelesnem stanju zavesti.

Izkušnja neodvisnosti zavesti od fizičnega telesa in fizioloških procesov omogoča drugačno percepcijo in doživljanje notranje realnosti. Zavedanje je svobodnejše, prosto omejitev telesa, in ponuja se neskončno možnosti za raziskovanje subtilnejših svetov.

Poleg ustreznih pogojev v prostoru, kjer se izvajajo vaje, je pomembno tudi ustrezno vzdušje v posameznikovem avričnem polju. Dobrodošla je raziskovalna naravnanost in sicer taka, ki možnost izkušnje podpira in razširja, ne pa omejuje in zapira. Tako lahko presegamo pogojenosti, ki so povezane s fizičnim bivanjem, in lastne psihološke ovire, strahove. Presegamo pa tudi prepričanja in vzorce, svoje in civilizacijske, ter koncepte, povezane z doživljanjem časa, prostora in oblik.

Da bi lahko vzpostavili stik z višjo vibracijo astralnega sveta, si je potrebno pripraviti dobro "odskočno desko". Naše avrično vzdušje naj bo mirno in sproščeno, prosto strahu, vznemirjenosti, pričakovanj ali podobnih intenzivnih psiholoških vsebin. Seveda k takemu vzdušju v svoji avri ne pripomore le naravnanost, ki jo vzpostavimo neposredno pred indukcijo zunajtelesnega stanja; pomembno vlogo ima življenjski slog, ki zmanjšuje stresno vibracijo in jo spreminja v bolj harmonično.

Darja Cvek Mihajlović

 


Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji.